U nových vozů F1 velmi záleží na jezdeckém talentu, myslí si Abiteboul

U nových vozů F1 velmi záleží na jezdeckém talentu, myslí si Abiteboul

Nové monoposty formule 1 jsou v letošní sezóně mnohem náročnější na fyzickou připravenost jezdců. Podle šéfa stáje Renault Cyrila Abiteboula však také ukazují rozdíly mezi talentem a dovednostmi jednotlivých jezdců.

Rychlejší a širší vozy donutily piloty formule 1 změnit zimní fyzickou přípravu, aby byli v sezóně 2017 schopni podávat s novými monoposty maximální výkony. Vozy formule 1 pro rok 2017 však také vyžadují od pilotů více po stránce řidičských dovedností, díky čemuž mohou vznikat výkonnostní rozdíly i mezi týmovými kolegy.

„Rozdíly mezi jezdci jsou pozoruhodné. Ukazuje to, jak moc jsou důležité jezdecké schopnosti ve sportu, který je tolik zaměřen na technologie. Není to jen o autě a o motoru. Velmi důležitý je také pilot,“ řekl Cyril Abiteboul francouzské tiskové agentuře AFP.

„V první řadě vzniká soutěžení mezi jezdci jednoho týmu, což u nás předvádí Nico Hülkenberg,“ okomentoval dění ve svém týmu Abiteboul.

U Renaultu předvádí Nico Hülkenberg od začátku této sezóny konstantně velmi dobré výkony, kterými zastiňuje svého týmového kolegu Jolyona Palmera. Britský pilot se tak dostává pod tlak a v zákulisí se dokonce začíná spekulovat o jeho možném předčasném konci u francouzského týmu.

„Nico má v našem týmu významnou roli. Udává směr, kterým se ubírá náš vývoj a určuje, jaké změny budou na voze provedeny. Víme, co dělat, on nám ale dokáže ukázat to nejdůležitější, na co je třeba se zaměřit.“ 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud