U Mercedesu mají co zlepšovat | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

U Mercedesu mají co zlepšovat

Hamiltona i Russella nepříjemně překvapil propad ve druhém tréninku. Ztráta narostla na více než sedm desetin na kolo.

Lewis Hamilton (4./7.)

Týmy běžně mezi tréninky provádějí změny v nastavení. Nejinak tomu bylo dnes u Mercedesu. Změny však přinesly větší efekt, než Hamilton čekal. A nešlo o efekt pozitivní.

„Udělali jsme nějaké přenastavení, nešlo ale o nic velkého, spíše o detaily. Najednou jsme ale byli výrazně pomalejší. Taky je možnost, že se ostatní prostě hodně zlepšili. Jeli jsme naplno, ale naše rychlost teď nevypadá zrovna nejlíp,“ řekl Hamilton, který se navíc musí smířit s faktem, že v neděli kvůli penalizaci bude startovat z chvostu pole.

George Russell (3./5.)

Russella penalizace alespoň zatím nečeká, teoreticky by tak mohl startovat hodně vysoko. Vůz však přinejmenším v trénincích nevypadal příliš silně.

„Došlo k výkyvu v elektrické energii z pohonné jednotky. Obecně v tomto ohledu poněkud ztrácíme. Myslím, že něco podobného řeší i Red Bull, Ferrari to podle všeho netrápí. V tomto ohledu tak mají navrch. Budeme se s tím muset nějak vyrovnat.

První trénink vypadal vážně slibně, ale týmy Ferrari a Red Bull se pak odpoledne výrazně zlepšily. Nebo jsme se naopak my zhoršili. Skončili jsme až za McLarenem. Čeká nás tedy noční šichta,“ tuší Russell.

Doporučujeme

Články odjinud