U McLarenu vidí v juniorovi Norrisovi budoucího šampiona

U McLarenu vidí v juniorovi Norrisovi budoucího šampiona

Lando Norris. Tak se jmenuje mladý britský závodník, který je členem juniorského programu McLarenu. Výkonný ředitel britské stáje Zak Brown v něm vidí budoucího mistra světa.

Sedmnáctiletý Norris se v sezóně 2016 stal šampionem seriálu Toyota Racing Series a evropského a severoevropského poháru dvoulitrové formule Renault. Na začátku letošního roku se pak stal členem programu McLarenu pro mladé závodníky.

Pro letošní rok Norris povýšil do šampionátu evropské formule 3, kde už v barvách týmu Carlin stihl vyhrát tři závody a v průběžném pořadí mu patří třetí pozice.

„Vypadá to, že je stejně tak přirozeně talentovaný jako kterýkoliv jiný závodník, kterého jsem kdy viděl,“ řekl Brown o Norrisovi pro GPUpdate.

„Myslím, že tento názor sdílí většina lidí, kteří jej viděli závodit. Soustředí se na závodění, počíná si dospěle, podle mě je rozhodně budoucím mistrem světa.“

„Jsme velmi rádi, že je součástí našeho systému, ve formuli 3 si totiž vede skvěle, získal pole position a vyhrál svůj první závod a je třetí v šampionátu.“

Brown nicméně dodává, že Norrisova cesta do formule 1 nebude tak rychlá jako v případě Maxe Verstappena u Red Bullu nebo Lance Strolla u Williamsu. Oba jezdci do formule 1 zamířili přímo z formule 3, když jim bylo sedmnáct, respektive v případě Strolla osmnáct let.

„Rozhodně ho čeká u McLarenu velká budoucnost, ale myslím, že nijak nespěcháme na to, abychom jej posadili do F1. Tenhle trend, kdy vám je 16, 17, 18... Není to tak dávno, co jste ve dvaceti byli mladí. Nebudeme na něj spěchat, je opravdu dobrý, my jsme nadšení.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud