U McLarenu panovaly po skončení Velké ceny Indie rozporuplné pocity

U McLarenu panovaly po skončení Velké ceny Indie rozporuplné pocity

Zatímco Pérezovi se dnes smůla vyhýbala velkým obloukem a nic nezabránilo tomu, aby si dojel pro deset bodu za páté místo v cíli, Buttonovy bodové ambice zhatila kolize s Alonsem.

Piloti McLarenu do závodu odstartovali z devátého, respektive desátého místa, v cíli dnešního klání je však dělilo celých devět příček, přičemž úspěšnější z dua wokingské stáje byl tentokrát Sergio Pérez. Mexičanovi ve Velké ceně Indie vyšlo vše, na co sáhnul. “Na rozdíl od minulých dvou nebo třech víkendů, jsem si konečně mohl užít čistý závod bez jakékoliv smůly! Páté místo je pro mě skvělým výsledkem,“ radoval se Pérez.

Ten po závodě přiznal, že se mu velmi ulevilo: “Je na mě vyvíjeno hodně tlaku, to bez debat. V posledních kolech to byl fantastický pocit předjet Kimiho a Lewise během jediného manévru. Prostě jsem do zatáčky čtyři zabrzdil tak pozdě, jak to jen šlo, a snažil jsem se udržet Lewise za sebou – což se mi podařilo.“

Ačkoliv Sergio Pérez předvedl v Indii velmi dobrý výkon a po zásluze si na své konto připsal rovných deset bodů, hlavní pozornost se dnes upínala na Sebastiana Vettela, který jel vstříc svému čtvrtému titulu mistra světa. A úspěch svého soupeře neopomněl Mexičan pořádně zdůraznit. “Nakonec bych chtěl velice pogratulovat Sebastianovi. V několika posledních letech ukazuje, že je skutečným šampiónem. Má skvělou sezonu a to, čeho dosáhl, je neuvěřitelné.“  

To druhý pilot McLarenu Jenson Button měl po skončení Velké ceny Indie ke spokojenosti pořádně daleko, na body totiž nedosáhl. Hlavní příčinou tohoto nezdaru byla podle britského pilota kolize s Fernandem Alonsem, ke které došlo krátce po startu závodu.

“Dnešek byl jedním z těch dnů… Na výjezdu ze čtvrté zatáčky prvního kola do mě zprava celkem tvrdě narazil Fernando. Nevím, proč netrefil ten apex, jelikož jsem mu tam dal spoustu místa, ale narazil do mě ze strany celkem tvrdě. Kontakt poškodil vůz a ráfek kola, což způsobilo defekt, ačkoliv k němu došlo asi až o tři okruhy později,“ líčil Button.

“Byla to extra škoda, protože když jsem přišel k tomu defektu, tak jsem jezdil na střední sadě, což je ta, se kterou tady chcete jet dlouho! Takže ten incident zničil moji strategii po zbytek odpoledne. Bez toho kontaktu a následného defektu si myslím, že jsme si tam mohli užít nějakou zábavu. Je to prostě škoda, protože naše auto tady bylo rychlé – Checo svým extrémně dobrým závodem ukázal, čeho bylo schopné,“ dodal Button, jenž dnes skončil na čtrnácté pozici.

Ani on nezapomněl vyseknout pochvalu staronovému šampiónovi: “Gratulace Sebovi k zisku čtvrtého mistrovského titulu. Je to velmi působivé – zejména vyhrát čtyři v řadě. Jeho tým odvedl skvělou práci, Adrian Newey demonstroval, jak je dobrý, a Seb to krásně zakončil vítězstvím.“    

Doporučujeme

Články odjinud