U McLarenu nemůžu mít jiný cíl než titul, zopakoval Pérez ve Wokingu

U McLarenu nemůžu mít jiný cíl než titul, zopakoval Pérez ve Wokingu

Sergio Pérez dnes dorazil do sídla McLarenu na první oficiální návštěvu a setkání s médii. Je připraven závodit na té nejvyšší úrovni.

Pérez přijel do továrny ve Wokingu v McLarenu MP4-12C, přičemž se dočkal uvítání od šéfa týmu Martina Whitmarshe. "Jakmile projdete těmito velkými dveřmi, vidíte ty skvělé vozy, tento tým má velkou historii, a díky tomu se cítíte skvěle," svěřil se mexický jezdec u mikrofonu Sky Sports. "Jezdit pro tento tým je splněným snem."

O svých ambicích hovořil Pérez už loni, hned v první sezóně u McLarenu chce bojovat o nejvyšší pocty. "Jsem tu, abych udělal maximum, abych odváděl to nejlepší v každém závodě, ve voze i mimo něj, a pracoval s touto velkou rodinou u McLarenu."

Vítězství v šampionátu je jediným měřítkem úspěchu. "Když přijdete do McLarenu, musí být vaším cílem, jinak byste k McLarenu neměli chodit. Všichni tu pracují na tomto cíli a já jsem tu ze stejného důvodu."

Pérez uznal, že ho čeká hodně práce, nejen na voze, ale i na sobě samém, má se stále co učit. Maximální soustředění teď proto věnuje předsezónním přípravám. Počítá i s pomocí od týmového kolegy Buttona.

"Jenson je velmi rychlý jezdec a jeden z nejlepších na světě. Je jisté, že bude rychlý a konkurenceschopný. Já si musím udělat svůj vlastní prostor, ale myslím, že dokážu spolupracovat s Jensonem. Musím se od něj učit, ale zároveň ho chci porazit," dodal.

Monopost, se kterým budou Pérez a Button letos závodit, představí McLaren 31. ledna.

Doporučujeme

Články odjinud