U McLarenu jsou z kvalifikačního výsledku nadšeni

U McLarenu jsou z kvalifikačního výsledku nadšeni

Jezdci McLarenu potvrdili svou formu z tréninků a v kvalifikaci na Velkou cenu Itálie obsadili třetí řadu.

Kevin Magnussen odstartuje do nedělního závodu pátý před svým týmovým kolegou Jensonem Buttonem.

„Nemyslel jsem si, že naše kvalifikační rychlost bude tak dobrá,” řekl po kvalifikaci Magnussen. „Williamsy vypadají trochu silněji než my, a samozřejmě také mercedesy, stále si však myslím, že můžeme získat dobré body. Tým odvedl dobrou práci, když přivezl tenhle balíček speciálně pro Monzu. Mám pocit, že naše závodní rychlost je docela dobrá, možná ne co se týče čisté rychlosti, ale máme dobrou rychlost na rovinkách a dobře jsme na tom i na brzdách.”

S výkonem McLarenu o tomto víkendu je spokojen také Button. „Po celý víkend vypadáme velmi dobře, v každém tréninku a kvalifikaci jsme postupně vylepšovali nastavení a vyvážení vozu. Ve svém posledním pokusu v Q3 jsem neměl úplně čistý prostřední sektor, ztratil jsem trochu času v Lesmos, ale kvalifikovali jsme se lépe, než jsme asi čekali,” řekl mistr světa z roku 2009.

„Jsem trochu překvapen, jak rychlé jsou vozy Williamsu, nečekali jsme, že budou o tolik před námi. V čase na kolo jsme ale třetí nejlepší tým, což je pěkné. Zítra bude také tepleji, což by nám potenciálně mohlo pomoct, takže uvidíme, co se zítra stane.”

Doporučujeme

Články odjinud