U McLarenu budu muset změnit jezdecký styl, předpokládá Pérez

U McLarenu budu muset změnit jezdecký styl, předpokládá Pérez

Sergio Pérez je přesvědčený, že u McLarenu bude muset být agresivnější než u Sauberu, aby dosahoval výsledků, které od něj tým očekává.

Pérez se během své krátké kariéry u Sauberu vyprofiloval jako jezdec, který dokáže velmi šetrně zacházet s pneumatikami. To mu v několika případech umožnilo vyčnívat a zejména v posledních fázích závodů útočit.

U McLarenu bude muset jezdit jinak. "Letos budu mít jiný přístup. U Sauberu mi to pomohlo, protože vždy šlo o maximalizaci závodního potenciálu, ne tolik o kvalifikaci," vysvětloval.

"Tady je cílem být na pole position a vyhrát závod. Obvykle je nejrychlejší strategie s větším počtem zastávek, neustále na to tlačíte. V tomto směru se budu samozřejmě snažit pomoci svým stylem, svým chápáním pneumatik, ale myslím, že přístup musí být jiný."

Mexičan bude samozřejmě myslet také na to, aby se vyvaroval chyb. Ty mu loni zajistily nelichotivou bilanci závěru sezóny, v posledních šesti závodech nezískal ani bod.

"Musím akceptovat, že jsem udělal několik chyb, ale nebodoval jsem z mnoha důvodů," konstatoval. "Nešlo jen o chybu, kterou jsem udělal v  Japonsku, ale také o ostatní závody."

"Občas jsem byl s vozem tam, kde jsme to neočekávali, ale z nějakého důvodu se nám nedařilo mít výsledky. Nešlo o špatné přípravy, protože jezdění vždy dávám sto procent, ať už jsem u jakéhokoliv týmu, takový je můj přístup."

Doporučujeme

Články odjinud