U Lotusu se shodují, že na víc v Koreji neměli

U Lotusu se shodují, že na víc v Koreji neměli

Kimi Räikkönen si hezky zazávodil s Lewisem Hamiltonem a dojel pátý. Romain Grosjean se tentokrát vyhnul kolizi na startu a bodoval sedmým místem.

Lotus ve Velké ceně Koreje udržel pozice z kvalifikace. Kimi Räikkönen dojel na Jeongamu pátý a Romain Grosjean sedmý.

Räikkönen uznal, že na víc dnes s vozem neměl. "Žluté vlajky nám na začátku, když jsme bojovali s Felipem, nepomohly, ale stejně jsme neměli rychlost na boj s red bully a ferrari. Také jsme ztratili dost času za Lewisem. Hlavně díky novému výfukovému systému ztrácíte trochu výkon, takže bylo těžké ho předjet. Jsem si jistý, že po několika trénincích se z toho poučíme a dokážeme to vylepšit," věří Fin nové koncepci. "Ke konci jsem byl na svém, ale musel jsem tlačit, abych si pozici udržel, a to nebylo tak jednoduché. Ztráta na Sebastiana v šampionátu je docela velká, takže bude těžké ho dohnat, ale pořád budeme tlačit."

Grosjean aboslvoval poklidný závod. "Samozřejmě, na startu jsem byl trochu nervózní, ale udělali jsme tento víkend dost práce, abychom zkusili pochopit některé věci, a to určitě pomohlo. Nebyl to nejjednodušší start, ve třetí zatáčce byl za mnou kontakt a musel jsem uhýbat, pak už to bylo klidné," vzpomínal Francouz na úvod závodu. "Na poslední sadě pneumatik jsem se trápil, rychle odcházela, výkon nebyl dobrý. Možná jsme mohli být o příčku lepší. Myslím, že po bitvě s Nikem (Hülkenbergem) teď znám každý detail vozu Force India, ale jsem rád, že jsem po klidném závodě dojel do cíle."

Šéf týmu Eric Boullier souhlasí s Räikkönenem, že na víc dnes vůz zřejmě neměl, a slíbil, že se tým nevzdá ani boje o třetí příčku v Poháru konstruktérů. "Romain jel navzdory tlaku, který má na svých bedrech, velmi rozumně. Myslím, že se z této zkušenosti poučí a bude ještě silnější jezdec. Kimiho nasazení bylo působivé jako obvykle. Jeho bitva s Lewisem ukázala opravdovou třídu," pochvaloval si.

Doporučujeme

Články odjinud