U Lotusu se radují ze skalpu Williamsu

Čínský liják byl zátěžovou zkouškou pro všechny. Každý, kdo dojel do cíle, zaslouží uznání. Z jezdců nových týmů šachovnicovou vlajku viděla polovina.

Virgin byl v kvalifikaci nejrychlejší, v závodě však z trojice Lotus, Virgin, HRT dopadl nejhůře. Ani Timo Glock, ani Lucas di Grassi neviděli cíl. Oba jezdci vypadli nezaviněně a na trati se příliš dlouho neohřáli. Problémy s motorem Glocka vyřadily ze závodu ještě před jeho faktickým zahájením. "Přitom to vypadalo jako skvělý závod. Moc rádi bychom se ho bývali účastnili. Je to frustrující, ale i zde bychom měli zkusit hledat nějaká pozitiva," řekl. Jeho parťák, Lucas di Grassi, odkroužil osm kol, než ho vyřadily potíže se spojkou.

Z jezdců Lotusu viděl cíl pouze Heikki Kovalainen. Klasifikován byl na čtrnáctém místě, což je pro Lotus velký úspěch vzhledem k tomu, že až za Kovalainenem dojel Nico Hülkenberg z Williamsu. To je pochopitelně fakt, který si vychvaloval jak Kovalainen, tak Tony Fernandes, šéf týmu. Zato Jarno Trulli mnoho důvodů k radosti nemá. "Podmínky nebyly tak hrozné, bavil jsem se. Jenže mě zase postihly problémy s hydraulikou, kvůli kterým jsem byl nucen zajet do boxů. Týmu se podařilo dostat mě zpátky na trať, nicméně po chvíli se potíže vrátily a já musel definitivně odstoupit," prohlásil Trulli.

Tým HRT je z nových týmů stále nejpomalejší, po stránce spolehlivosti na tom ovšem zdaleka není nejhůř. Jak Bruno Senna, tak i Karun Čandhok viděli cíl. Senna dojel šestnáctý, Čandhok o místo za ním. Hispania Racing Team proto může na svůj domácí závod v Barceloně zamířit optimisticky naladěn.

Doporučujeme

Články odjinud