U Lotusu jsou vzhledem k průběhu víkendu spokojeni

U Lotusu jsou vzhledem k průběhu víkendu spokojeni

Räikkönen s Grosjeanem se v cíli srovnali na šestém a sedmém místě, oba se tak oproti kvalifikaci zlepšili. Fin je navíc třetí v průběžném hodnocení šampionátu.

Lotus ve Velké ceně Singapuru na okruhu Marina Bay bodoval s oběma vozy. Kimi Räikkönen se z dvanáctého místa na startu posunul na šesté v cíli, Romain Grosjean, který kvůli distancu vynechal Velkou cenu Itálie, dojel hned za ním.

Vzhledem k výsledku kvalifikace byl Räikkönen spokojen. "Přesto si myslím, že jsme měli šanci být trochu lepší. Nebyli jsme dost rychlí, abychom bojovali o pódium, ale první safety car nám nepomohl, možná jsme se jinak mohli o jedno místo posunout," bilancoval Fin. "Určitě jsme byli rychlejší než Michael a Nico, ale na většinu závodu jsme uvázli za nimi, což bylo frustrující. Je těžké tady předjíždět, musíte se spoléhat, že se před jezdce dostanete zastávkou nebo že někdo udělá chybu."

Mistr světa z roku 2007 dodal, že tým chystá další vylepšení, která by měla Lotusu pomoci bojovat s vozy vepředu. Vzhledem ke svému aktuálně třetímu místu v celkové klasifikaci jezdců vidí situaci slibně.

Grosjeanovi se podařil start. "Udržel jsem pozici, i když to bylo v prvních zatáčkách dost těsné. Auto se chovalo dobře. Náš výkon byl daleko lepší, než jsme předpokládali na začátku víkendu," liboval si Francouz, který ve druhé polovině závodu pustil před sebe týmového kolegu. "Ano, ztratil jsem pozici ve prospěch Kimiho. Ke konci závodu byl rychlejší a nemělo smysl ho zdržovat. Není jednoduché, když musíte někoho pustit, i když je to týmový kolega, ale za těchto okolností musíme být inteligentní. Mým cílem je být Kimimu co nejblíže a toho jsme dnes dosáhli. Myslím, že po obtížném začátku víkendu můžeme být spokojeni."

Na slova svých jezdců navázal také šéf týmu Eric Boullier, který závod považuje po nevydařeném začátku víkendu za úspěšný. "V Poháru konstruktérů jsme na McLaren a Red Bull moc neztratili, což je velké pozitivum. Naší prioritou pro zbytek sezony bude zajistit, abychom byli na pozicích, o kterých víme, že jich můžeme dosáhnout, už od začátku každého víkendu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud