U Lotusu by týmový příkaz musel poslechnout i Räikkönen, dušuje se Boullier

U Lotusu by týmový příkaz musel poslechnout i Räikkönen, dušuje se Boullier

Šéf týmu Lotus Eric Boullier považuje za nepřípustné, aby jakýkoliv jezdec neuposlechl týmový příkaz. Všichni se zodpovídají společnosti.

Boullier považuje týmové příkazy za přijatelný nástroj. "Protože pracujete pro tým, ne pro jezdce. Oni pracují pro vás," vysvětloval. "Někdy se zdá, že navrch mají emoce, ale nezapomínejte, že jsou jezdci placeni, aby pracovali pro vás, pro společnost."

"Neumím si představit nikoho na světě, kdo by mohl neuposlechnout svoji společnost a nebýt potrestán, nebo by alespoň nevysvětlil, proč neuposlechl."

Šéf Lotusu tím samozřejmě narážel na Sebastiana Vettela, který nedodržel týmový příkaz v Malajsii a předjel Marka Webbera. Říká, že podobné situace sám zažil.

"Ano, stává se to, kvůli adrenalinu a vzrušení z vítězství v závodě, ale myslím, že ve formuli 1 by se to stávat nemělo. Za prvé bychom neměli mít týmové příkazy tak brzy v sezóně, ne když je šampionát na začátku. Když se to stane, je třeba to vyřešit, a to rychle."

Boullier by neuposlechnutí týmového příkazu u Lotusu netoleroval, ani Räikkönenovi. "Ano, jeden z našich jezdců je známý tím, že si v podstatě dělá, co chce, ale když máte za sebou 600 lidí, musíte k nim mít určitý respekt."

Doporučujeme

Články odjinud