U jezdců McLarenu panují rozdílné pocity | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

U jezdců McLarenu panují rozdílné pocity

Carlos Sainz Jr. obsadil v domácí Velké ceně Španělska formule 1 šestou pozici. Jeho týmový kolega z McLarenu Lando Norris uzavřel bodovanou desítku.

Španěl se vrátil na body po dvou závodech na Silverstonu, kde se potýkal s problémy a obsadil v obou podnicích třinácté místo.

„Velmi dobrý den pro mě a pro tým. Je skvělý pocit dosáhnout konečně dobrého výsledku po problémech v předchozích čtyřech závodech a myslím, že jsme si to zasloužili,“ řekl Sainz Jr.

„Měli jsme velmi dobrý souboj s racing pointy a bránit po zastávce v boxech pozici před red bullem bylo klíčové. Je škoda, že mě na konci předjel Max (Verstappen) o celé kolo a já ztratil pár sekund, protože Checo (Pérez) měl penalizaci a myslím, že bychom mohli skončit před ním.

„Mechanici dnes odvedli skvělou práci, když zvládli všechny čtyři zastávky pod tři sekundy a my dojeli s oběma vozy na bodech. Doufám, že to byl zlomový závod mé sezóny.“

Těžký závod pro Norrise

„Těžký závod. Měli jsme velmi dobrou rychlost, jako obvykle ve Španělsku ale bylo velmi náročné předjíždět. Předjet skutečně můžete jen v jedné zatáčce a když má vůz před vámi dobrý výjezd z poslední zatáčky a jste ve vláčku vozů, pak je to téměř nemožné, i když jste rychlejší,“ popisuje Norris.

„Je to škoda, protože vůz se choval dobře. Ke konci velmi ožil. Bylo by fajn získat více, ale desáté místo bylo podle mě maximem, kterého jsme dnes mohli dosáhnout,“ dodal.

Doporučujeme

Články odjinud