U Ferrari vládne opatrný optimismus

U Ferrari vládne opatrný optimismus

Šéf Ferrari Stefano Domenicali se ohlédl za prvními testy a konstatoval, že vše šlo podle plánu, a proto může být opatrně optimistický.

V Jerezu F14 T jezdilo a připsalo si nadprůměrný počet kol, což bylo to nejdůležitější.

"Vždy jsem opatrný, ne proto, že bych se bál říct, co si myslím, ale protože dobře vím, jak rychle se můžou věci v tomto sportu změnit," vysvětloval své pocity Domenicali.

"V Jerezu jsme viděli F14 T vykročit pravou nohou, dobře reagovalo na změny a základní data odpovídala parametrům zjištěným v aerodynamickém tunelu, nečekalo na nás žádné špatné překvapení."

"Evidentně nás čeká ještě hodně práce, protože v sezóně s tolika změnami je nemožné začít s dokonalým vozem. Začátek šampionátu bude plný neznámých a je moc brzy na jakékoliv předpovědi."

"Myslím, že tomu začneme trochu rozumět v posledním bahrajnském testu. Můj optimismus je založený na faktu, že víme, na kterých oblastech musíme pracovat."

"Opatrnost je vždy dobrý přístup, ale to neznamená, že lidem, kteří pracují na tomto projektu, schází nasazení nebo vůle ukázat našim soupeřům, jak dobře umíme dělat věci u Ferrari. Musím říct, že nejvíc mě potěšil přístup týmu. Všichni jsou při řešení problémů jednotní a vědí, že výzvy před námi jsou náročné a vzrušující."

Nejen pro Ferrari bylo svým způsobem slibné, že se v prvních testech dostal do problémů Red Bull, protože si všichni jeho soupeři přejí konec jeho dominance. Domenicali si ale nemyslí, že by úřadující mistři byli odepsaní.

"Pokud si objasní příčiny svých problémů, Red Bull může rychle dohnat ztracené kilometry. Během dvou týdnů můžou všechny své problémy vyřešit. Tak silného soupeře byste neměli nikdy podceňovat."

Doporučujeme

Články odjinud