U Ferrari nebyly žádné vnitřní spory, říká Elkann o jmenování Binotta

U Ferrari nebyly žádné vnitřní spory, říká Elkann o jmenování Binotta

Předseda představenstva Ferrari reagoval na změny ve vedení stáje z Maranella.

John Elkann zaslal otevřený dopis pro italský deník Gazzetta dello Sport, ve které reagoval na některé spekulace a nepravdivé informace, které se objevily po změnách ve vedení Ferrari. Maurizia Arrivabeneho nahradil na přelomu roku Mattia Binotto.

„S překvapením jsem si přečetl slova a názory, které byly přisuzovány mě a týkaly se Ferrari,“ uvedl Elkann. 

„Ve skutečnosti jsem je však nikdy neřekl a neodrážejí mé myšlenky. Cítím povinnost objasnit některé body.“

„Jmenování Mattia Binotta šéfem Scuderie Ferrari nebylo žádným převratem ve vedení sportovního oddělení a ani výsledkem údajných vnitřních rozporů uvnitř týmu. Naopak. Volbu provedla naše společnost na základě vzájemné dohody s Mauriziem Arrivabenem, který po dobu čtyř let ve funkci neúnavně pracoval na tom, aby se stáj vrátila na konkurenceschopnou úroveň, na kterou patří.“ Podle Elkana jde v případě jmenování Binotta o kontinuitu.

V posledních hodinách se objevily spekulace, že by se do Ferrari mohl vrátit Stefano Domenicali. Ten ale o návrat do Maranella v současné době nemá zájem. 

„Odmítám jakoukoliv spekulaci nebo představu, která by naznačovala návrat do minulosti a další změny v naší struktuře,“ pokračuje Elkann.

„Společně a s přispěním všech žen a mužů z Ferrari dosáhneme cílů, které jsme prezentovali před několika měsíci v Maranellu.“

Foto: Getty Images /Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud