U Ferrari jsou s kvalifikací spokojeni, ztráta na čelo není tragická

U Ferrari jsou s kvalifikací spokojeni, ztráta na čelo není tragická

V první kvalifikaci tohoto roku se Felipemu Massovi podařilo porazit Fernanda Alonsa. Brazilec vystartuje čtvrtý, Španěl hned za svým kolegou.

Felipe Massa měl co dělat, aby postoupil do první desítky. K rozhodujícímu pokusu ve druhé části kvalifikace nastoupil na poslední chvíli. Nicméně zadařilo se a v Q3 si vyjel slušnou čtvrtou pozici. Pilot Ferrari má proto důvod být před závodem spokojen.

"Vzhledem k tomu, jaké podmínky nás potkaly včera a dnes ráno, jsem se čtvrtým místem celkem spokojený. V takto proměnlivém počasí stačí málo, a nemusíte se dostat do další části. Nyní můžeme očekávat dlouhý a náročný závod, ve kterém bude hrát velkou roli strategie. Ostatně jako vždy. Start ze slušné pozice je nicméně takto na začátku sezony povzbuzující a motivující," komentoval kvalifikaci Massa.

Také Fernando Alonso si po kvalifikačních bojích nestěžoval. Před sezonou několikrát opakoval, že Ferrari alespoň na začátku nebude disponovat nejrychlejším vozem. To je nejspíše pravda, nicméně ztráta na úplnou špičku podle všeho rozhodně není tak hrozivá, jako byla před rokem. Ba naopak, kvalifikační výsledek je pro Ferrari povzbuzením. 

"S tímto výsledkem jsem velmi spokojen. Naším cílem bylo na první místo ztrácet méně než v posledních dvou sezonách, což se nám zřejmě podařilo. V zimních testech bylo těžké dělat nějaké závěry. Podobné to ovšem bylo i dneska. Počasí bylo proměnlivé a kvalifikace byla odložena. Red Bull znovu prokázal svou nadvládu. Jsem si jist, že stejně jako v posledních dvou letech, se nám i letos podaří zamíchat s nimi karty v boji o titul. Ovšem s tou podmínkou, že nebudeme dělat žádné chyby. Řekl bych, že po startu z páté pozice je v našich silách získat umístění na stupních vítězů," zůstává Alonso optimistou.

Doporučujeme

Články odjinud