U Ecclestona proběhla zvláštní schůzka: Tlak, konspirace nebo jen setkání starých známých?

U Ecclestona proběhla zvláštní schůzka: Tlak, konspirace nebo jen setkání starých známých?

Pokud se sejde skupina starých známých u jednoho z nich doma, není na tom nic zvláštního nebo snad špatného. Pokud jsou ale dva z nich šéfové týmů formule 1 a schůzka proběhne pár hodin před klíčovou debatou o budoucnost série...?

Hodně zajímavé setkání proběhlo u Bernieho Ecclestona doma. Kromě bývalého šéfa F1 byli přítomni Toto Wolff, Lawrence Stroll a Luca di Montezemolo.

Okamžitě se objevily spekulace, že bychom mohli mít na stole opět možnost vytvoření nové série vedle formule 1. Pokud už vítr vane z tohoto směru, jde spíše o snahu vyvinout tlak. Právě dnes totiž F1 jedná o pravidlech a dalších změnách pro rok 2021 a dál.

Samotný Ecclestone pro RaceFans bagatelizoval možnost, že vznikne nová závodní série. „Nemyslím, že by se někdy něco takového stalo,“ řekl. „Nevidím, že by se všichni shodli. Potřebují, aby se všichni promotéři shodli, všichni souhlasili. Problémem jsou lidé, kteří sedí kolem a mluví a mluví a mluví. Ale když přijde na stisknutí spouště, tak je najednou velký seznam nepřítomných.“

Na schůzce byli jen dva šéfové týmů F1. Kromě Wolffa také Stroll. Racing Point význam schůzky také bagatelizoval. „V Gstaadu proběhlo setkání a večeře starých přátel. Dohady o alternativním šampionátu jsou nesmyslné,“ uvedl mluvčí týmu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud