U BMW Sauberu měli největší potíže s teplotou pneumatik

Kubicu navíc po celý víkend trápily technické problémy.

Na tradičním anglickém okruhu v Silverstone se bílým vozům stáje BMW Sauber v kvalifikaci opět příliš nedařilo. Zůstaly před branami třetí části kvalifikace. Robert Kubica, který před dvěma týdny v Istanbulu letos poprvé bodoval, skončil dvanáctý a Nick Heidfeld patnáctý.

Kubica prožívá díky technickým problémům velmi obtížný víkend. "Za tři volné tréninky jsem absolvoval snad jen deset kol bez problémů. To prostě nestačí na to, abychom udělali vše nezbytné, takže mě nepřekvapuje, že nastavení v kvalifikaci moc nefungovalo," shrnul své dojmy Polák, který považuje dvanáctou pozici za maximum, čeho mohl dnes dosáhnout.

Zklamán je i Heidfeld, který očekával víc. "Přivezli jsme nové přední křídlo, ale ostatní týmy zřejmě mají větší inovace," myslí si Němec, podle kterého bude těžké získat v závodě nějaké body, pokud se pojede na suchu, což se však v Silverstone nikdy nedá předem předvídat. "V dalších závodech budeme mít více nových dílů. Budeme nadále pracovat a nevzdáme se," slibuje.

Spokojen není ani šéf týmu Mario Theissen. "Naším cílem je dostat se do top ten," zdůraznil.

Hlavní inženýr Willy Rampf připomněl, že technické problémy tým pronásledují po celý víkend. "Největším problémem bylo dosáhnout v těchto studených podmínkách ideální teploty pneumatik. Ani naše nová aerodynamika moc nefungovala," vysvětlil Rampf.

Doporučujeme

Články odjinud