Týmy vyslyšely Pirelli, testování pneumatik pro příští rok má zelenou

Týmy vyslyšely Pirelli, testování pneumatik pro příští rok má zelenou

Strategická skupina a Komise F1 dnes změnily pravidla. Pirelli to umožní testovat pneumatiky pro příští rok.

Pirelli pohrozilo, že pokud nebudou změny schváleny do konce dnešního dne, může z F1 odejít. Dodavatele pneumatik tlačí čas, potřebuje začít testovat nové širší pneumatiky pro příští rok.

Podle Motorsport.com Strategická skupina a Komise F1 odpoledne jednomyslně odsouhlasili změnu pravidel. Pirelli tak bude moci provést mimořádné testy.

O zapojení do testů projevilo zájem pět týmů (Mercedes, Ferrari, McLaren, Red Bull a Williams). Podle dřívějších informací proběhnou testy ve dvou fázích:

  • Fáze 1: testy nových směsí – měly by jezdcům umožnit na to „více zatlačit". Pravděpodobně se bude testovat s několik let starými vozy.
  • Fáze 2: testy se širšími pneumatikami (pro rok 2017) – zřejmě s loňskými vozy a upraveným zavěšením.

„Z praktického hlediska jsme na hraně,“ řekl Hembery před několika dny.. „Je před námi pouze šest měsíců na výzkum a implementaci celé věci. A to není snadné. Všechny týmy chtějí perfektní pneumatiky, ale týden po týdnu je to stále méně a méně proveditelné.“ 

„Nechceme, aby naše jméno bylo ohroženo kvůli tomu, že nemáme testy a ani data potřebné k odvedení dobré práce. Už jsme viděli, že když nastanou problémy, tak je to pak naše vina.“

Foto: Pirelli

Doporučujeme

Články odjinud