Týmy vyslyšely Ecclestona, Bahrajn chtějí odsunout na konec sezóny

Týmy vyslyšely Ecclestona, Bahrajn chtějí odsunout na konec sezóny

Asociace týmů formule 1 dala najevo svůj nesouhlas se zařazením Grand Prix Bahrajnu na 30. října, ale závodu na Šakiru se v letošní sezóně nezřekla úplně.

Týmy prostřednictvím své asociace (FOTA) sice nevydaly žádné veřejné prohlášení, ale podle Autosportu poslaly dopis na adresu FIA, Formula One Managementu a pořadatelů bahrajnského závodu. Uvedly v něm, že 30. října chtějí závodit v Indii, jak bylo původně v plánu.

Bahrajnu ale neřekly pro letošní sezónu definitivní ne, jsou ochotné diskutovat o náhradním termínu někdy na konci sezóny. Tím vyšly vstříc Berniemu Ecclestonovi, který včera znejistil a přišel s nápadem dát Bahrajn na konec kalendáře, aby šel snadno zrušit, pokud se situace v zemi neuklidní.

Podle Maxe Mosleyho mají týmy právo odmítnout v pátek odhlasovanou změnu, která vrátila Bahrajn do kalendáře a odsunula Indii. Článek 66 Mezinárodního sportovního kodexu totiž vyžaduje jednomyslný souhlas všech soutěžících, pokud se mají měnit pravidla pro právě probíhající sezónu. Světová rada tak pátečním hlasováním nedodržela řádný postup.

Doporučujeme

Články odjinud