Týmy ukáží svou pravou rychlost už v testech, očekává Lauda

Týmy ukáží svou pravou rychlost už v testech, očekává Lauda

Nevýkonný šéf Mercedesu Niki Lauda si myslí, že týmy nebudou s odhalením skutečné rychlosti svých vozů čekat až do prvního závodu letošní sezóny formule 1, ale pojedou naplno už v posledních předsezónních testech.

Výsledky předsezónních testů mnohdy nejsou ve formuli 1 reprezentativní, jelikož nikdo přesně neví, co konkrétně týmy zrovna testovaly.

Důkazem toho jsou například loňské zimní testy, kdy se na čele pohybovalo Ferrari, ovšem v sezóně znovu udával prim dominantní Mercedes.

Lauda nicméně říká, že letos Mercedes nebude hrát žádnou hru. S novými pravidly bude podle něj chtít tým vědět, jak na tom před prvním závodem sezóny, Velkou cenou Austrálie, v porovnání s ostatními je.

„Testy v Barceloně budou v prvních čtyřech dnech (27.února - 2. března) využity k poznávání nových pravidel,“ řekl Lauda pro švýcarský Blick. „Čtyři dny mezi testy budou určeny k vývoji vylepšení.“

„Od 7. do 10. března budeme následně makat. Tentokrát se nikdo nebude držet vzadu a ukazovat karty až v Melbourne. Tentokrát chceme vědět, kde se na trati nacházíme.“

Spokojenost s novým vozem

Mistr světa F1 z let 1975, 1977 a 1984 si rovněž pochvaluje letošní vůz, který již viděl v továrně Mercedesu.

„Viděl jsem ho, když to byla ještě základní konstrukce. Už od začátku jsem s ním byl spokojen. Širší auto s většími pneumatikami vypadá úžasně. Fanouškům se to bude rozhodně líbit,“ dodává Rakušan.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud