Týmy svolaly krizové jednání, bojí se o svá tajemství

Týmy svolaly krizové jednání, bojí se o svá tajemství

FIA v úterý odpálila pořádnou bombu. Na pozici technického šéfa po poměrně krátké době skončil Marcin Budkowski. Důsledky této rezignace mohou být poměrně velké.

Marcin Budkowski byl považován za představitele nové generace, která ve FIA nahradí lidi, mezi něž patří třeba Charlie Whiting. Místo toho ale Budkowski ve své pozici skončil. K FIA se připojil v říjnu 2014 a technickým šéfem se stal teprve letos v únoru. Předtím působil krátce u týmu Prost, Ferrari a McLarenu.

Existují vážné obavy, že by Budkowski po tříměsíční povinné dovolené mohl nastoupit k některému z týmu. Spekuluje se o Renaultu. 

Marcin Budkowski je chodicí databanka mimořádně důležitých a utajovaných informací. Týmy se na něj ještě před pár dny obracely s dotazy ohledně vývoje pro sezónu 2018 – ptaly se, zda jsou chystaná řešení legální apod.

Budkowski má také velmi podrobné informace o současných vozech i všech motorech. Pro jakýkoliv tým má tedy cenu zlata.

Týmy Ferrari, Mercedes, Williams, McLaren, Red Bull a Force India svolaly v Malajsii provizorní schůzku, na které situaci řešily. Téma by se mohlo stát i předmětem diskuse příštího zasedání Strategické skupiny. 

Foto: Getty Images / Clive Mason 

Doporučujeme

Články odjinud