Týmy smějí do tréninků nasadit čtyři jezdce

Týmy smějí do tréninků nasadit čtyři jezdce

Sportovní pravidla pro rok 2014 umožní týmům střídat piloty v prvních dvou volných trénincích před Grand Prix. Dostanou na to více pneumatik.

Formule 1 chce umožnit testování mladým jezdcům a zvažovala, že by prodloužila první trénink o půl hodiny, aby týmy mohly mladíky nasazovat před závodními piloty.

Nakonec do pravidel prošla jen drobná změna, trénink se neprodlouží, ale bude možné v pátek nasadit do každého tréninku celkem čtyři různé jezdce, takže se v obou vozech mohou piloti střídat. Doposud nesměli, každý vůz směl v daném tréninku používat jen jeden jezdec.

Aby FIA povzbudila jezdění na začátku prvního tréninku, navýšila alokaci pneumatik. Místo dosavadních 11 sad pneumatik dostane každý jezdec (vůz) 12 sad pneumatik na víkend, 7 tvrdší směsi, 5 měkčí směsi. A jedna sada tvrdší směsi bude použitelná jen v prvních 30 minutách prvního tréninku, pak už ji tým nesmí nasadit, což by mělo znamenat rušnější dění hned po otevření boxové uličky.

Co se týče pneumatik, tak pravidla nově také stanovují povinnost každému týmu věnovat Pirelli jeden z osmi testovacích dní, které se uskuteční po vybraných závodech. Celkem budou čtyři dvoudenní testy.

Doporučujeme

Články odjinud