Týmy se dohodly na přesunu testů: lokality i termínu | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Týmy se dohodly na přesunu testů: lokality i termínu

Formule 1 dnes ráno představila změny v úvodu kalendáře pro letošní rok. Jak se dalo očekávat, došlo také ke změně termínu předsezónních testů.

Předsezónní testy letos potrvají jen tři dny. Původně měly proběhnout od 2. do 4. března v Barceloně. Dnes ale bylo oficiálně potvrzeno, že sezóna začne o týden později, než bylo plánováno – v Bahrajnu.

Okruh Sachír už kdysi testy hostoval (naposledy v roce 2014) a byl téměř každý rok zvažovanou lokalitou. Nakonec se ale týmy vždy kvůli logistice a nákladům dohodly na tom, že testy zůstanou ve Španělsku.

Nyní ale sezóna začne v Bahrajnu, takže dává smysl uspořádat na tomto okruhu i testy. 

Podle Motorsport.com už bylo potvrzeno, že se testy uskuteční v Bahrajnu od 12. do 14. března – tedy v pátek až neděli dva týdny před prvním víkendem sezóny. 

Týmy dostanou o něco více času na přípravu nových monopostů. Původně měly vozy odcestovat do Španělska na přelomu února a března. Místo kamionů budou nyní přepravovány letecky a to mezi 4. a 5. březnem.

Je to poprvé v moderní éře, kdy se monoposty F1 vydají na trať poprvé „hromadně“ mimo Evropu. Můžeme však očekávat, že řada týmů absolvuje před odletem filmovací dny, kdy mohou odjet až 100 km.

Doporučujeme

Články odjinud