Týmy po defektu Rosberga Pirelli stále věří

Týmy po defektu Rosberga Pirelli stále věří

Nico Rosberg prožil v pátečním tréninku horkou chvilku, když mu při rychlosti přes 300 km/h explodovala zadní pneumatika. Týmy ale Pirelli věří. Podle dosavadního vyšetřování nebyla na vině závada na pneumatice ale něco externího.

„Samozřejmě jsme v neustálém kontaktu s Pirelli a sledujeme velmi pečlivě všechny analýzy,“ řekl Eric Boullier pro Motorsport.com.

Šéf McLarenu také prozradil zajímavou hypotézu. „Jak víte, není jednoznačná odpověď, ale prošli (Pirelli) všechny různé možnosti a nejpravděpodobnější je ta, že část karoserie mercedesu zavadila o pneumatiku. Neberte to jako prohlášení, protože neexistuje žádný důkaz, ale je to logické vysvětlení. Není to o struktuře pneumatiky nebo tak něco.“

Mercedes sice připustil, že přijal opatření, ale nemyslí si, že by na vině byla karoserie. „Strávili jsme spoustu času spolu s Pirelli analýzou toho, co se stalo, a snažili se odškrtnout všechna políčka z hlediska bezpečnosti. Nemohli jsme najít problém,“ řekl Toto Wolff. Podle něj Mercedes učinil všechna opatření, ale domnívá, že to byla výjimečná situace.

Aktualizace: Paddy Lowe kategoricky odmítl, že by za defekt mohla karosérie vozu

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud