Týmy F1 projevily zájem o produkty Haas Automation

Týmy F1 projevily zájem o produkty Haas Automation

Gene Haas řekl, že se na něj obrátily další týmy formule 1 se zájmem o produkty jeho společnosti Haas Automation.

Haas Automation je jedním z největších výrobců obráběcích strojů. Jeho výrobky využívají také týmy NASCAR, kde rovněž Haas se svým týmem Stewart-Haas působí.

„Hodně to děláme v NASCAR, spousta z našich soupeřů používá vybavení Haas Automation,“ řekl Haas.

„Týmy formule 1 se nás teď ptají, jak by si mohly obstarat vybavení od nás. Kdybychom tu nebyli, tak by se něco takového zřejmě nestalo. Pokud dokážeme závodit na těchto úrovních, dává to Haas Automation popularitu, kterou chceme.

Z marketingového hlediska přivádíme naše zákazníky na závody, což funguje velmi dobře, protože obzvlášť ve formuli 1 je více méně nemožné se vůbec dostat do boxů, pokud neznáte někoho z týmu. Spoustu našich speciálních zákazníků proto přivádíme pouze na tyto závodní okruhy.

Mají pak pocit výjimečnosti, a to se následně projeví v jejich vztahu k nám a jaký mají vztah k lidem ve svém oboru. Jde jen o spojení špičkového týmu a špičkového výrobce obráběcích strojů, to je celé. Je to o propojení kvalitních, výkonných a vítězných strojů.

Je tu velký zájem a je dobré zapojovat lidi, nejen na straně obráběcích strojů, ale také na straně závodní. A spojovat tyto věci dohromady.“

Haas přitom z pohledu technologií vidí propojení mezi formulí 1 a NASCAR.

„Jsme tým NASCAR a tady děláme formuli 1,“ řekl. „Používají se tu velmi podobné technologie a spousta lidí z formule 1 se zajímala o to, jak některé věci dělají lidé v NASCAR, takže je tu velký zájem.

Máte dva sporty, které se nacházejí na vrcholu svého pole působnosti. Stock car proti formulovému závodění. Zdá se ale, že mají velký zájem zjistit, jak se každá z těchto sérií v průběhu let vyvíjela a co si z těchto dvou sérií mohou odnést.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud