Týmy by podle Verstappena mohly více využívat počítačových závodníků

Týmy by podle Verstappena mohly více využívat počítačových závodníků

Pilot Red Bullu Max Verstappen vidí spojitost mezi reálnými a virtuálními závody formule 1, když i závodníci na počítačových simulátorech mohou být pro týmy užiteční.

Letos se pořádá první ročník virtuálního šampionátu F1 Esports Series, kde mají zastoupení všechny týmy formule 1 kromě stáje Ferrari. Americký tým Haas si pro finálovou fázi šampionátu vybral dva české piloty Michala Šmídla a Martina Štefanka.

Podle Verstappena, který také rád tráví po víkendech velkých cen dlouhé hodiny kroužením na počítačovém simulátoru, mohou týmy využít virtuálních závodníků k velkému množství vývojové práce na týmovém simulátoru.

„F1 byla s esports trochu pozadu, takže je to dobré. Znám spoustu virtuálních závodníků, jsou velmi, velmi rychlí. V určitém momentu nás mohou také podporovat, mohou dělat práci na simulátoru místo toho, abychom my neustále chodili do továrny na simulátor. Myslím, že by bylo pěkné, kdyby to nakonec mohli dělat,“ řekl Verstappen.

Šanci počítačovému závodníkovi již dal McLaren, který pro důležitou práci na simulátoru F1 angažoval vítěze soutěže World's Fastest Gamer Rudyho van Burena.

„(Pro Rudiho) je to skvělá příležitost. Myslím, že to byla skutečně dobrá soutěž, jelikož to není jen o tom vybrat někoho, kdo je dobrý v jízdě, ale také ve věcech jako je PR,“ myslí si Verstappen.

„Dokáže mluvit a může skutečně týmu pomoci. Museli projít také fyzickými testy, podle mě to byl dobrý proces. Můžete to vidět ve spoustě sportů, například také ve fotbale. Kluci, kteří hrají Fifu, vydělávají spoustu peněz, takže je to dobré.“

Foto: Getty Images / Laszlo Balogh

Doporučujeme

Články odjinud