Týmy by do Bahrajnu nejely ani na pozvání, najít nový termín bude těžké

Týmy by do Bahrajnu nejely ani na pozvání, najít nový termín bude těžké

Nepokoje v Bahrajnu jsou v očích týmů tak závažné, že by se Grand Prix dočkala bojkotu, kdyby nebyla zrušena. Nápad přesunout závod na konec sezóny se nezamlouvá všem.

"Korunní princ udělal správné rozhodnutí a kdyby se z jakéhokoliv důvodu rozhodl jinak, nemyslím, že bychom tam jeli," řekl ředitel Williamsu Adam Parr pro Autosport. "Kdyby byla GP Bahrajnu uspořádána, nemyslím, že bychom tam my, a podle mě dokonce ani žádný jiný tým, jeli."

Podle Parra by závod formule 1 bahrajnské problémy jen eskaloval, proto Williams od začátku odmítal na Šakir jet. Vedení formule 1 teď přemýšlí, jak Bahrajn do kalendáře vrátit, i když zatím není splněna podmínka uklidnění situace.

Abú Zabí vyslovilo podporu možnosti přesunout odvolaný závod na konec kalendáře vedle GP na Yas Marině, což by mohlo dát dohromady trojblok závodů, mezi kterými by byla jen týdenní přestávka. To platí pro případ, že by Brazílie nebyla odsunuta na prosinec.

"Všichni se snaží ho vrátit do kalendáře, ale nejsem si jistý počasím. To vylučuje letní měsíce a pak je to se všemi těmi zámořskými závody trochu hektické," dodal Parr.

Sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug je ještě větší pesimista. "Najít pro závod místo v tak nabitém kalendáři je velmi těžký úkol," řekl pro SID a k přesunutí Bahrajnu vedle Abú Zabí dodal: "Nemyslím, že by to bylo možné. Nejdřív musíte myslet na zaměstnance týmů."

Zátěž způsobená třemi závody bez přestávky by byla moc velká také podle pilota Virginu Tima Glocka. "Jezdci by to zvládli, s tím bych problém neměl," uvedl. "Ale pro tým a mechaniky je to něco jiného, bylo by to těžké."

Doporučujeme

Články odjinud