Týmy budou testovat pneumatiky Pirelli po závodě v Abú Zabí

První příležitost vyzkoušet si obutí pro příští sezónu budou mít týmy na okruhu Yas Marina v Abú Zabí po posledním závodě. Jezdit s novými pneumatikami budou dva dny.

Dohodly se na tom přímo s Pirelli. Po poslední Grand Prix sezóny zůstanou všichni v Abú Zabí. Nejdříve se uskuteční dvoudenní test mladých talentů, ti však ještě budou jezdit na Bridgestonech. Na další dva dny pak budou mít týmy poprvé k dispozici pneumatiky Pirelli.

Italové už začali pracovat na vývoji obutí pro formuli 1, tým vývojářů bude sídlit v Miláně, zatímco výroba pneumatik bude probíhat v tureckém Izmitu. Pirelli omezí své aktivity v ostatních motoristických disciplínách a soustředí se na formuli 1. Tvrdí, že nový program bude z hlediska jeho rozpočtu neutrální.

"Formule 1 chápe problémy dodavatelů," uvedl předseda představenstva italského výrobce Marco Tronchetti Provera. "Dosáhli jsme dohody, že budeme formuli 1 dodávat potřebné pneumatiky a oni nám vyšli vstříc tím, že týmy budou za tuto službu platit. Takže naše náklady budou při započítání všeho z hlediska rozpočtu nulové."

Pirelli si od účasti ve formuli 1 slibuje především velké zviditelnění, nemalý zájem má o rozvíjející se trhy.

Doporučujeme

Články odjinud