Týmy budou jednat s Ecclestonem a FIA o budoucnosti F1 za dva týdny

Týmy budou jednat s Ecclestonem a FIA o budoucnosti F1 za dva týdny

Před uzavřením nové Concordské dohody zbývá týmům několik nevyřešených problémů, budou o nich jednat s majitelem formule 1 a Mezinárodní automobilovou federací.

Týmům se v současnosti nelíbí především návrh na snížení počtu jejich zástupců v Komisi F1, ale také například plánované navýšení poplatků za účast v šampionátu.

"Obě věci jsou důležitými tématy, nemůžete se zabývat jen jedním aspektem," komentovala ředitelka Sauberu Monisha Kaltenbornová pro Autosport. "Máme tu byznys a sport, takže se musíme zabývat obojím."

"Nemůžu říct, že by jedna věc byla důležitější než druhá. Proto je opravdu důležité si spolu sednout a zjistit, jak na tom přesně jsme, což zatím nevíme."

Jednání mezi šéfy všech týmů, prezidentem FIA Jeanem Todtem a Berniem Ecclestonem proběhne 23. října v Paříži.

"Je velmi důležité, protože musíme zjistit, k jakému došlo vývoji a jak si teď stojíme. Bylo řečeno a napsáno tolik věcí, ale my jako týmy, které se se v tomto považujeme za hlavní hráče, protože představení děláme my a jsme základem pro tento fantastický sport, bychom měli spolu s ostatními účastníky opravdu vědět, jak si stojíme," dodala Kaltenbornová.

O společných postojích před klíčovým jednáním jednaly týmy v Suzuce, ale vynechaly Red Bull Racing a Toro Rosso.

Doporučujeme

Články odjinud