Týmy budou jednat o možnosti zavést minimální čas zastávky v boxech

Týmy budou jednat o možnosti zavést minimální čas zastávky v boxech

Na Hungaroringu budou pokračovat diskuze o zvyšování bezpečnosti v boxové uličce, jedním z návrhů je povinný minimální čas pit stopu.

Diskuze navazují na opatření, která FIA už zavedla v reakci na incident s kameramanem, kterého na Nürburgringu srazilo uvolněné kolo z vozu Marka Webbera. Už od Maďarska platí nižší rychlost v boxech (80 km/h) a všichni kameramani musí na boxovou zeď, i když je možné, že se omezení trochu uvolní v trénincích.

Návrhem k diskuzi je podle Autosportu minimální čas zastávky, pod který by nesměl žádný tým, což by trochu ulevilo mechanikům. Ti by při výměně kol nebyli pod takovým tlakem, a tudíž by byli méně náchylní k chybám, které vytvářejí nebezpečné situace. Na druhé straně by se tím ale odstranila jedna oblast, ve které spolu týmy soutěží, zejména v posledních letech hodně investovaly do zrychlení pit stopů.

Dále budou týmy jednat o omezení počtu lidí v pit lane v trénincích a povinnosti inženýrů nosit helmy, když jdou jen zkontrolovat vůz na boxové stání. Na pořad dne se také dostanou pravidla pro přístup na startovní rošt.

Aktualizace
Pro Maďarsko vydala FIA sérii opatření pro novináře. Na boxové zdi budou smět být během tréninků jeden kameraman a jeden reportér od každé TV stanice, která vysílá živě. Během závodu a kvalifikace budou mít přístup z kameramanů už jen ti, kdo pracují pro Formula One Management.

Novináři z tisku a fotografové budou mít přístup do pit lane jen během tréninků, a to ne všichni, FIA vydá pro každý trénink vždy jen 25 povolení.

Doporučujeme

Články odjinud