Týmu Van Amersfoort při nehodě Flörschové v Macau někdo odcizil díly jejího vozu

Týmu Van Amersfoort při nehodě Flörschové v Macau někdo odcizil díly jejího vozu

Tým Van Amersfoort Racing čeká, až se mu do jeho sídla v Nizozemsku vrátí trosky z formule 3 Sophie Flörschové z Velké ceny Macaa, které týmu někdo ukradl.

Šéf týmu Frits van Amersfoort pro Motorsport.com řekl, že díly, konkrétně přední křídlo a díl k nasávání vzduchu do motoru, byly odcizeny po děsivé nehodě 18leté německé závodnice. Díly se později objevily k prodeji na internetovém obchodu eBay.

„Máme tam kamaráda, který nám o tom řekl. Já si pomyslel 'Sakra, přední křídlo to přežilo!', následně jsme kontaktovali policii a oni naše díly našli. To je několik dní, na které nikdy nezapomenu,“ řekl šéf týmu Frits van Amersfoort.

Flörschová příští rok ve formuli European Masters

Flörschová, která se stále zotavuje ze zlomeniny páteře, také potvrdila, že příští rok bude s týmem Van Amersfoort Racing závodit v šampionátu formule European Masters, který se pojede se současnými monoposty F3 v rámci víkendů německého mistrovství cestovních vozů DTM.

„Jsem přesvědčena, že formule European Masters je pro mě skvělou závodní sérií. Vůz je skvělý a mladým jezdcům nabízí příležitost hodně se toho naučit. Ráda budu i nadále závodit za VAR (Van Amersfoort Racing), protože se v týmu cítím velmi dobře,“ řekl Flörschová.

„Na začátku to rozhodně nebylo jednoduché, protože jsem s F3 neměla vůbec žádné zkušenosti, ale hodně mě toho naučili a teď s nimi chci slavit úspěch.“

V prestižní Velké ceně Macaa měla Flörschová při své premiéře na městském okruhu Guia velkou nehodu, když se po kontaktu s jedním ze soupeřů její monopost od obrubníku a dalšího monopostu vznesl do vzduchu a narazil do ochranného plotu. Flörschová utrpěla poranění páteře a absolvovala operaci. Nyní je již zpět doma v Německu.

„Když jsem poprvé viděla video mé nehody, zdálo se to být neskutečné. Vím, že jsem měla štěstí a jsem vděčná, že je Dallara tak bezpečné auto. Už mohu začít s lehčím tréninkem a doufám, že na jaře budu schopna usednout do kokpitu,“ věří Flörschová.

„Zotavuje se celkem dobře a je ve velmi dobrém rozpoložení. Příští měsíc snad bude moci začít s lehčími jízdami na simulátoru,“ dodává k zdravotnímu stavu své jezdkyně van Amersfoort.

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud