Týmové příkazy je třeba dodržovat, říkají Alonso, Massa a Button

Týmové příkazy je třeba dodržovat, říkají Alonso, Massa a Button

Sebastian Vettel se v Číně nesetkal se sympatiemi, jeho soupeři nechápou, jak si může stát za neuposlechnutím týmového příkazu.

Vettel řekl, že od Sepangu nezměnil názor, Webbera by předjel znovu, protože si navzdory rozhodnutí týmu vítězství nezasloužil.

"Nakonec vás platí tým a musíte dělat víceméně to, co od vás žádá," komentoval Fernando Alonso. "Všichni máme své povinnosti a hádám, že je pořád musíte dodržovat."

Španěl tvrdí, že to platí i pro něj, týmovému příkazu by se také musel podřídit. "Nemyslím, že jsem kdy byl v takové situaci, asi bych pozici držel," uvedl.

To Felipe Massa v takové situaci byl hned několikrát a přiznal, že ne vždy z toho měl radost. "Nejsem proti týmovým příkazům, pokud je to inteligentní týmový příkaz ve správnou chvíli," vysvětloval. "Pomohl jsem mnoha jezdcům, dokonce i Kimimu, aby vyhrál šampionát, a Fernandovi loni v důležitých závodech, když bojoval o šampionát."

"Když je to inteligentní týmový příkaz, nemám problém, ale občas nejsou až tak inteligentní, takže se mi nelíbí."

Jensona Buttona především zaskočilo, jak se k celé záležitosti Vettel postavil s prohlášením, že by to udělal znovu. "Mnoho lidí vyhrálo šampionáty, aniž by byli takoví. Osobně jsem překvapený, že to řekl. Je to velmi talentovaný jezdec a zdá se, že ho tým miluje. A to by měl, je velmi úspěšný. A zdá se být pohodář. Překvapuje mě, že to říká."

Když už se tým dohodne na týmových příkazech, je podle Buttona třeba je dodržovat. "Všichni chceme vyhrávat, ale pokud je vám řečeno, abyste drželi pozici, a víte už před závodem, že taková jsou pravidla, tak to řešte před závodem. A ne že pak v závodě uděláte opak. To je podle mě ten největší problém."

"Kdybychom ten problém měli my, já bych s tím v prvé řadě nesouhlasil už před závodem. V závodě musíte dělat věci tak, jak máte."

Britský pilot McLarenu sice nesouhlasí s týmovou režií takhle brzy v sezóně, ale dokáže ji pochopit, pokud tým skutečně musel šetřit palivo nebo například pneumatiky.

Doporučujeme

Články odjinud