Tým zvoral strategii, shodují se piloti Mercedesu

Tým zvoral strategii, shodují se piloti Mercedesu

Mercedes odjíždí z dalšího závodu zklamaný. Nico Rosberg i Lewis Hamilton sice zůstali jen těsně pod stupni vítězů, nicméně oba se shodují, že měli na víc.

Jezdci Mercedesu se po Velké ceně Singapuru svorně shodují. Je potřeba se zlepšit, a to rychle. Ačkoliv dojeli oba piloti jen těsně za stupni vítězů, Nico Rosberg čtvrtý, Lewis Hamilton pátý, není ani jeden z nich spokojený. Výkonnost vozu a týmová rozhodnutí se jim dnes ani trochu nelíbila.

"Nedomnívám se, že můžeme po tomhle víkendu odjíždět spokojeni," přiznal Hamilton. "Z výsledku jsem zklamaný, když uvážím, jak jsme na to tlačili. Možná strategie nebyla tak dobrá, jak jsme doufali."

"Jsem si jistý, že jsme ze dneška nedostali všechno," souhlasil Rosberg. "Všude tam bylo něco. Nevím, jestli jsme měli riskovat a zůstávat na trati, když vyjel safety car. Měli jsme to zkoušet? Nejsem si jistý. Měl jsem pomalou zastávku a přišel jsem o místo ve prospěch Webbera. Pak se mi dostaly kousky gumy do předního křídla. Od výjezdu zpomalovacího vozu to byl těžký závod.

 Viděli jsme tam hodně strategií, možná jsme na to mohli jít líp. Nevím, jestli to mohlo být lepší o hodně nebo jenom o málo, ale určitě to dneska nešlo ideálně, to je jisté.  Musíme se z toho ponaučit a zkusit to příště udělat líp," dodal Rosberg.

Po dnešním závodě ztrácí Hamilton na lídra šampionátu Sebastiana Vettela už 96 bodů. Mistr světa z roku 2008 se proto vzdal jakýchkoli nadějí na triumf v letošním šampionátu. Rozhodl se tedy, že se raději zaměří na pomoc týmu porazit Ferrari v souboji týmů. "Myslím, že už není šance," odpovídal Hamilton na otázky ohledně titulu. "Můžu se jen snažit dohnat nějak Fernanda a pomoci týmu porazit Ferrari."

Šéf týmu Ross Brawn na kritiku strategie svého týmu reagoval následovně: "Bylo to těžké rozhodnutí, jestli zastavit, nebo ne. Protože kdybychom zastavili, auta by musela ujet víc než polovinu závodu na jediné sadě pneumatik. My jsme se domnívali, že to nezvládneme, takže jsme oba vozy nechali na trati stejně jako Red Bull. Mohli jsme tak odjet kratší poslední stint. Nakonec jsme viděli, že dva vozy, které zastavily, toho dokázaly využít. Většina ostatních pak ale musela udělat dodatečnou zastávku v boxech nebo se v posledních kolech trápili s velkou degradací pneumatik."

Doporučujeme

Články odjinud