Tým Williams má nového spolumajitele

Stal se jím Toto Wolff.

Frank Williams a Patrick Head prodali minoritní podíl ve svém týmu Williams rakouské společnosti vedené Totem Wolffem. Ve vlastnické struktuře týmu z Grove tak nastává první změna od jeho založení, více než třicet let byli výhradními majiteli Williams a Head.

"Je to čistě ze soukromých důvodů," řekl Williams. "Nikdy jsem si za ta desetiletí nevzal (z týmu) ani penny. Patrick a já jsme rozhodli, že nastal čas postarat se o ostatní potřeby a zaplatit pár účtů, například mojí hypotéku."

Ve vedení stáje se nic nezmění, výkonným ředitelem zůstává Adam Parr, Head a Williams si své role také ponechají. Wolff by mohl týmu pomoci získat další finanční prostředky od sponzorů.

"Je to oblast, v které je celkem aktivní. Neprozradím o tom moc detailů, ale určitě je to oblast, v které může být velmi užitečný - hledání sponzorů," potvrdil Williams.

Wolff koupil pouze minoritní podíl a Williams zdůraznil, že společnost má i nadále plně pod kontrolou. Pro svého nového partnera má jen slova chvály.

"Je to velmi chytrý obchodník," uvedl. "Vlastní a vytvořil několik podniků a téměř pokaždé je prodal se ziskem. Je mu teprve 37 let, což překvapí nejvíc. Je to velmi šikovný mladý muž. Má pár investic, o kterých moc nemluví."

Williamsovi je 67 let, ale do důchodu se zatím nechystá. Neví, co by v něm dělal. "Obecně řečeno je formule 1 můj život a dokud na to budu mít fyzicky i mentálně, budu v tom pokračovat. Netoužím odejít a dělat něco jiného, nebo sedět doma a číst noviny," dodal.

Toto Wolff se zároveň stal členem představenstva Williamsu. Kromě investování se Rakušan věnuje také závodění, vyzkoušel si monoposty, cestovní vozy i rally.

Doporučujeme

Články odjinud