Tým USF1 potvrdil smlouvu s Lopezem

Americký tým USF1 potvrdil slova Joseho Marii "Pechity" Lopeze o smlouvě na závodní sedačku pro sezónu 2010. Argentinský závodník se tak stal prvním pilotem Petera Windsora a Kena Andersona.

"Zajistit si ´Pechitu´ Lopeze pro naší první sezónu bylo naším cílem dlouhou dobu," uvedl sportovní ředitel stáje Windsor. "Jeho kariéru sledujeme od chvíle, kdy dominoval šampionátu Renault V6 v roce 2003 a jsme nadšení, že je s námi, zatímco se Amerika vrací do formule 1."

"Lopez je naprostý profesionál a rozený vůdce. O jeho charakteru nejvíce vypovědělo, jak se vyrovnal se zklamáním, že po třech letech testování nezávodil pro Renault ve formuli 1. Vrátil se do Argentiny a naprosto dominoval místní scéně, vyhrál 38 závodů a tři šampionáty. Stala se z něj hvězda a díky tomu za ním stojí celá Argentina, kde je formule 1 až druhá za fotbalem."

Lopezovu smlouvu oficiálně ohlásila také prezidentka Argentiny Cristina Fernandez de Kirchner ve vládním sídle v Buenos Aires.

"Pro mě, mojí rodinu a lid Argentiny je to skutečně pamětihodný den," řekl Lopez. "Většinu svého života jsem tvrdě pracoval na tom, aby takový den přišel a můžu jen poděkovat Peterovi a Kenovi za tuto příležitost. Nový tým formule 1 bude samozřejmě čelit mnoha výzvám, ale naším cílem je se v každém závodě zlepšovat a vybudovat základy pro to, aby mohl tento tým jednou bojovat o šampionáty a vyhrávat je."

Šestadvacetiletý Lopez najel při testování s týmem Renault F1 více než 6000 kilometrů, ale do závodu nikdy nenastoupil. Ve formuli 1 bude 24. argentinským jezdcem a naváže tak na tradici, jejíž základy položila velká jména, jako je Juan Manuel Fangio nebo Froilan ´Pepe´ Gonzales.

Doporučujeme

Články odjinud