Tým Sauber má nové vedení, ředitelkou je Monisha Kaltenbornová

Po návratu švýcarské stáje do rukou Petera Saubera přišly na řadu změny v organizační struktuře. Sauber tým povede jako šéf a stal se předsedou představenstva, ale k dispozici bude mít tým manažerů v novém složení.


"Formule 1 se neustále mění," řekl Sauber. "Toto rozdělení zodpovědností nejen odpovídá požadavkům tohoto sportu, ale také znamená osvěžení uvnitř společnosti. Budu se i nadále informovat o všech důležitých skutečnostech, ale provozní záležitosti nechám na managementu v Hinwilu."

Výkonnou ředitelkou týmu se stala Rakušanka Monisha Kaltenbornová (38 let), která od roku 1998 vedla právní oddělení. Na starost měla také vztahy s FIA, FOM a FOTA. Práva studovala ve Vídni a na London School of Economics.

Do čela marketingového oddělení se postaví Sauberův syn Alex (36 let). Ten poslední dva roky pracoval pro švýcarský fotbalový klub Neue Grasshopper Fussball AG na postu obchodního ředitele. Vystudoval práva v Zürichu.

Technickým ředitelem týmu zůstává Willy Rampf (56 let), do role finančního ředitele se po 18 měsících vrací Urs Jampen (62 let). Jako provozní ředitel bude v týmu Sauber pracovat Jürg Flach (40 let).

Švýcarský tým má smlouvu již se dvěma závodními jezdci, zatím ale prozradil jméno jen jednoho z nich - Kamuje Kobajašiho. Návštěvu japonského pilota v továrně v Hinwilu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Doporučujeme

Články odjinud