Tým Renault jedná o spojení s automobilkou Lotus

Tým Renault jedná o spojení s automobilkou Lotus

Situace okolo jména Lotus se ve formuli 1 dále komplikuje. Automobilka Lotus by se mohla stát sponzorem týmu Renault a není zřejmé, jak by se v takovém případě zachoval současný tým Lotus Racing.

Automobilka Renault zvažuje podle Autosportu ukončení svých aktivit v rámci týmu Renault, v kterém má jen minoritní podíl. Francouzi by dál ve formuli 1 působili jen v roli dodavatele motorů. Majoritní vlastník týmu Renault - společnost Genii - proto hledá nového partnera, aby nahradil francouzskou automobilku.

Tímto novým partnerem má být Lotus vlastněný malajsijskou automobilkou Proton. Pokud by se Lotus skutečně s týmem spojil, závodil by zřejmě pod názvem Lotus Renault. Tím se situace značně komplikuje, protože současný tým Lotus Racing koupil práva na název "Team Lotus" a příští rok bude používat motory Renault.

Tím by potenciálně vznikly dva týmy Lotus Renault, ale to se s největší pravděpodobností nestane a v brazilském paddocku se hovoří o tom, že by se Tony Fernandes coby majitel Lotusu Racing mohl vzdát legendárního jména a svůj tým pojmenovat příští rok úplně jinak.

Doporučujeme

Články odjinud