Tým Renault čekají organizační změny, naznačil Boullier

Tým Renault čekají organizační změny, naznačil Boullier

Po roce přechodného období je podle šéfa týmu Renault Erica Boulliera čas, aby se v Enstone podívali na fungování organizační struktury a udělali změny.

Společnost Genii převzala tým Renault na konci roku 2009 a do jeho čela dosadila Erica Boulliera. Další změny nastaly na ostatních vrcholových pozicích, ale teď bude třeba se podívat na další úrovně.

"Je čas, abychom v rámci rekonstrukce týmu otočili list," uvedl Boullier pro L´Equipe. "V roce 2010 jsme nezkoumali činnosti na trati, nechtěli jsme tým destabilizovat. Soustředili jsme se na správné a efektivní fungování továrny. Teď je čas se pustit do další práce. Řekl bych, že nám schází efektivní management na závodních okruzích."

Podle Boulliera v tomto ohledu týmu citelně schází Robert Kubica, jenž se před sezónou zranil v rallye. "Robert dokázal být lídrem," řekl. "Je náročný jezdec, který ví, co dokáže a co chce od týmu. Když vidí, že je něco špatně, dokáže rázně bouchnout pěstí do stolu. Ale s ním nebo bez něj, jako závodní tým nejsme dost dobří."

Polského pilota zastoupil Nick Heidfeld, ten ho ale zatím nedokáže zcela nahradit. Ani Vitalij Petrov. Ruský pilot se zlepšil, pomohla k tomu výměna inženýrů a osobního trenéra. Podle Boulliera nejdou dohromady ruská mentalita a "anglická arogance". Teď má Petrov španělského trenéra a japonské a francouzské inženýry.

Přesto s ním Boullier není úplně spokojený. "Potřebuje někoho, aby ho vedl, aby mu říkal, co má dělat na trati, kdy má vstávat, snídat, jak si zorganizovat den, být včas na schůzkách atd."

S čím však tým podle francouzského šéfa problémy nemá, jsou finance. "Jsme v klidu. Je to přechodné období, ale zvládáme ho velmi dobře. Máme sponzora (Lotus) a solidní partnery. A kdybychom potřebovali v průběhu sezóny navýšit rozpočet, Genii to dokáže zajistit."

Doporučujeme

Články odjinud