Tým Mercedesu z formule 1 spojí síly s odnoží ve formuli E

Tým Mercedesu z formule 1 spojí síly s odnoží ve formuli E

Mercedes se stále pilněji připravuje na vstup do formule E. Na veřejnost se již dostaly první detaily plánovaného programu, web crash.net na příklad informuje o plánovaném propojení stáje formule 1 s nově utvořeným týmem Mercedesu v sérii elektrických formulí.

Mercedes vstoupí do formule E v roce 2019 a nový tým německé značky utvořený pro tuto sérii bude podporován současnou stájí působící ve formuli 1. Kvůli vstupu do formule E od sezóny 2019/2020 opustí Mercedes na konci roku německý šampionát cestovních vozů DTM.

Mercedes bude vyvíjet pohonné jednotky pro formuli E v technologickém centru v Brixworthu ve Velké Británii. Na stejném místě již vznikají i motory „stříbrných šípů“ pro formuli 1.

„Společné know-how rodiny Mercedesu z Affalterbachu, Brixworthu a Brackley vytvoří skvělý základ pro fungování nové stáje Mercedes EQ Formula E team. Neumím si představit lepší kombinaci spolupráce pro tento projekt,“ řekl pro crash.net šéf Mercedes motorsport Toto Wolff.

„Formule E je unikátní série, kde bude Mercedes čelit naprosto novým výzvám. Úroveň konkurence je ve formuli E nesmírně vysoká. Do nové série vstoupíme s energií a pokorou,“ pokračuje Wolff.

„Nemůžeme k tomu přistupovat jinak než s maximálním nasazením vzhledem k tomu, že v sérii působím dalších deset silných a zkušenějších týmů.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud