Tým Lotus oficiálně potvrdil koupi automobilky Caterham

Tým Lotus oficiálně potvrdil koupi automobilky Caterham

Automobilka Caterham má nového majitele, stal se jím majitel stáje Lotus Tony Fernandes. Plánuje její rozvoj pomocí formule 1.

Fernandes ve středu potvrdil koupi Caterhamu, ale neprozradil detaily svých plánů s touto britskou značkou sportovní vozů. "No, myslím, že se to časem ukáže. Nesnažím se být tajemný nebo tak něco, ale nemyslím, že bychom tu v tuto chvíli měli plán na příštích pět let nebo výrobu tisíců aut," řekl. "Činy hovoří hlasitěji než slova."

"Co ale přijde hned, je spojení týmu formule 1 a automobilky. Pak se zaměříme na vybudování technologických a marketingových vazeb. Díky zkušenostem, které máme s AirAsia, bude mít Caterham na těchto trzích samozřejmě mnohem lepší platformu."

Šéf Caterhamu Ansar Ali přiznal, že on sám oslovil přímo Tonyho Fernandese s nabídkou na spojení. K prvnímu kontaktu došlo v prosinci loňského roku. "Abych byl zcela upřímný, spojení s formulí 1 byla fantazie, o formuli 1 jsem ani neuvažoval. Pro benzínového nadšence, jako jsem já, byla jen myšlenka na spojení Caterhamu s formulí 1 hodně divokým snem," uvedl.

Tým Lotus si tak otevřel zadní vrátka pro případ, že by prohrál soud se skupinou Lotus a používání jména Lotus ve formuli 1. V případě potřeby by se mohl relativně snadno přejmenovat na Caterham. Verdikt by soud měl vyřknout během následujících dnů.

 

Doporučujeme

Články odjinud