Tým Lotus bude platformou pro propagaci Caterhamu

Tým Lotus bude platformou pro propagaci Caterhamu

Majitel týmu Lotus Tony Fernandes potvrdil koupi automobilky Caterham a prozradil něco ze svých plánů s touto britskou značkou.

Oficiální oznámení o akvizici Caterhamu má Fernandes učinit na dnešní tiskové konferenci, ale nové partnerství s předstihem potvrdil britskému Autocaru.

Fernandes koupil celý Caterham (100 procent akcií) a chce mu pomoci v rozvoji a získávání nových trhů, přičemž slíbil, že ochrání dědictví této značky. V plánu je vzájemná spolupráce týmu Lotus s automobilkou.

"Tým Lotus je platforma pro propagaci Caterhamu," uvedl. Ve vedení britské automobilky ovšem zůstane současný šéf Ansar Ali. "Oba chceme evoluci, ne revoluci. Sedmička (model Seven) zůstane středem všeho." Partnerství oslaví Caterham edicí modelu Seven v barvách týmu Lotus, omezena bude na 25 kusů (obrázky zde).

"Vždy jsem chtěl použít formuli 1 pro vstup do automobilového průmyslu," pokračoval Fernandes. "Doufali jsme, že to bude Lotus, ale to se hodně nepovedlo. Hledal jsem jiné možnosti a objevil se Caterham."

Na otázku, jak se Caterham zapojí do formule 1, majitel stáje Lotus odpověděl: "Formule 1 a značka super aut k sobě přirozeně patří. A díky dědictví Lotusu, které má Caterham, můžou mít tyto dvě značky symbolický vztah."

Dodejme, že 19. dubna byly registrovány internetové domény sonangolcaterhamteamlotus.com a sonangolcaterhamf1.com (Sonangol je angolská ropná společnost).

Doporučujeme

Články odjinud