Tým HRT odhalil svůj nový monopost F111

Tým HRT odhalil svůj nový monopost F111

Bez předchozího ohlášení dnes španělská stáj HRT ukázala obrázky svého letošního vozu, který vyvíjel tým pod vedením Geoffa Willise.

"Jsme hrdí na vůz, který budou v nadcházející sezóně řídit naši jezdci," prohlásil prezident stáje Jose Ramon Carabante. "Navzdory náročnému prvnímu roku se nám podařilo skončit v šampionátu konstruktérů na 11. místě. Teď jsme velmi potěšeni, že můžeme představit první specifikaci F111, která představuje výsledek obrovského úsilí z naší strany. Je to jen první krok a plánujeme několik balíků úprav pro průběh sezóny."

Tým HRT vstoupil do loňské sezóny jako nováček a dokázal porazit Virgin Racing, takže neskončil poslední. Loňský vůz španělské stáje, který byl dílem italského konstruktéra Dallary, byl ale většinou pomalý a nespolehlivý, takže se HRT rozhodl vydat vlastní cestou a letošní F111 si postavil sám.

Na novém voze pracovalo asi 40 inženýrů, které vedli technický ředitel Geoff Willis a šéfdesignér Paul White. Při výrobě spolupracuje tým s rakouskou společností CarboTech, která nedávno stavěla šasi pro Toro Rosso a spolupracuje také s McLarenem na jeho silničním voze. HRT potvrdil, že F111 bude vybaven nastavitelným zadním křídlem, KERS nikoliv.

Barevnou úpravu vozu, která je mnohem živější než loňská šedá, měl na starost německý designér Daniel Simon, který v minulosti pracoval nejen pro automobilky jako je Bugatti nebo Honda, ale také pro Hollywood, podílel se například na filmu Tron: Legacy.

Kdy bude připraven F111 k prvním jízdám na trati, tým zatím neoznámil. V lednu ale šéf stáje Colin Kolles odhadl, že to může být až pro poslední test v Bahrajnu. V roli závodního jezdce byl potvrzen zatím jen Narajn Kartykejan.

FOTOGALERIE

 

Doporučujeme

Články odjinud