Tým HRT má v plánu postavit si vůz pro rok 2011 sám

Španělská stáj HRT nemá v úmyslu pokračovat ve spolupráci s italským konstruktérem Dallarou, jenž mu postavil letošní monopost. Vývoj dalšího vozu má proběhnout samostatně v režii týmu.

HRT vznikl převzetím týmu Campos Meta a účast v šampionátu stihl doslova na poslední chvíli. S vozem vyjel poprvé na trať až v Bahrajnu. Úvodní velkou nespolehlivost se podařilo omezit a Senna i Čandhok by měli mít možnost pravidelně dojíždět do cíle. Po zbytek roku se chce tým soustředit na zlepšování výkonnosti.

"Další krok je vybudovat vývojový program a pro rok 2011 si postavit vlastní auto," řekl šéf týmu Colin Kolles pro německý Sport 1. "Tento vůz se budeme snažit vylepšit co nejvíce. Ale nakonec uděláme tlustou čáru a soustředíme se na příští rok.

Jako vzor stanovil Kolles pro svou stáj úspěchy Force Indie. Ale chce postupovat rychleji. "Vize je jasná, posunout tým vpřed," uvedl Kolles. "Není to další vize jako u Jordanu, Spykeru, Midlandu nebo Force Indie. Je třeba zachránit tým, stabilizovat ho a posunout vpřed tím, že se budou dělat správná rozhodnutí. Chceme to zvládnout rychleji. Force Indii to trvalo pět let. My to chceme dokázat za tři roky."

Doporučujeme

Články odjinud