Tweetovat během závodu zpoza volantu se může

Tweetovat během závodu zpoza volantu se může

Jako reklama na bezpečnou jízdu za volantem to využít nelze, ale fanoušci to zjevně budou milovat. Závodníci - alespoň v Americe - mohou tweetovat během závodu.

V pondělí se jel odložený závod americké oválové série NASCAR na 500 mil v Daytoně. Ten se nechvalně proslavil hrůzostrašně vypadající nehodou, když během takzvané žluté fáze, kdy je závod neutralizován, dostal bývalý pilot F1 týmů Williams a McLaren Juan Pablo Montoya smyk a narazil do sušičky trati, která je vybavena tryskovými motory a leteckým palivem. Došlo k explozi a následnému požáru (video zde), nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Byly vyvěšeny červené vlajky a jiný z jezdců, Brad Keselowski, ještě když seděl za volantem, vytvořil snímek a poslal je na svůj twitter účet, který sleduje více než 220 tisíc fandů. 

Keselowski se přiznal, že závodil s mobilním telefonem v kapse. Pořizoval snímky před závodem i po Montoyově nehodě. Také jiní závodníci pořizovali snímky, ale vždy jen během testovacích nebo tréninkových jízd, nikdy během závodu. 

Vedení soutěže NASCAR pak ve svém prohlášení uvedlo, že Keselowski neporušil žádné z pravidel, a tudíž nebude ani penalizován. 

"Využití sociálních sítí pro jejich projevy podporujeme, jezdci tak mohou činit, kdy chtějí, pokud tím neohrozí bezpečnost svou nebo jiných," píše se v prohlášení NASCAR. 

Brad Keselowski uvedl, že díky událostem během závodu v Daytoně a následné debatě o jeho činech získal pro svůj twitter 130 tisíc fanoušků.

A když už jsme u toho, portály F1sport.cz a MotoGPsport.cz mají také své twitter účty.

Doporučujeme

Články odjinud