Tvůrci hry F1 2020 do ní chtějí zakomponovat i systém DAS od Mercedesu

Tvůrci hry F1 2020 do ní chtějí zakomponovat i systém DAS od Mercedesu

Dual-Axis Steering (DAS) systém, kterým vzbudil pozdvižení v letošních předsezónních testech formule 1 tým Mercedes, by se mohl objevit také v připravované oficiální hře F1 2020 od společnosti Codemasters.

Lee Mather, který je u Codemasters zodpovědný za vývoj hry F1 2020, pro RaceFans potvrdil, že jeho tým „v současné době diskutuje“, zda by mohli systémem DAS vybavit i jejich virtuální model Mercedesu W11.

Systém DAS jezdcům umožňuje přitažením a odtažením volantu nastavovat sbíhavost předních kol na svém voze. Vytvořit něco takového pro počítačovou hru by mohlo být podle Mathera komplikované, implementování systému do hry však nevylučuje.

„V první chvíli, kdy jsme o tom slyšeli, jsme si říkali: ‚Je to skutečné?‘ Pak jsme viděli video, jak Lewis (Hamilton) lehce zatáhne a pak zatlačí volant a řeknete si, že je to neuvěřitelné,“ říká Mather,

„V tuto chvíli nemohu dát jednoznačnou odpověď, zda (DAS) ve hře bude nebo ne. Kvůli tomu, kdy byl systém odhalen, je to jedna z věcí, u které musíme zjistit, zda to můžeme zvládnout. DAS přišel velmi pozdě, na začátku sezóny, což je pro nás ve vývoji velmi pozdě,“ vysvětlil.

Jedním z problémů, se kterým se vývojáři musí vypořádat, je vymyslet, jakým způsobem budou hráči systém DAS ovládat.

„Je nesmírně složité přidat funkci, která si bude vyžadovat další tlačítko na joypadu. Hra je nyní ve fázi schválení, takže je obtížné provést tak rozsáhlé změny, které by měly dopad na fyziku, musíme také zvážit, jak to hráči budeme prezentovat a informovat je o tom, ohledně DAS je potřeba zvážit hodně věcí,“ dodává Mather.

Hra F1 2020 má vyjít 10. července. Další novinky jako právě systém DAS by však do hry mohly být přidány i následně prostřednictvím patche.

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Doporučujeme

Články odjinud