Tvrdá směs nebude v Barceloně vyhovovat nikomu, říká Ricciardo

Tvrdá směs nebude v Barceloně vyhovovat nikomu, říká Ricciardo

Pirelli pro příští závod probíhající sezóny formule 1, který se odehraje v Barceloně, delegovalo mimo jiné i tvrdou směs pneumatik. Daniel Ricciardo se však obává, že tyto pneumatiky nebudou týmům ani jezdcům ve Španělsku příliš vyhovovat.

Piloti formule 1 řeší potíže s pneumatikami i v této sezóně. Při ruské grand prix v Soči bylo velmi obtížné dostat pneumatiky do optimální provozní teploty a ultraměkká směs jezdce nepříjemně překvapovala dlouhou trvanlivostí.

Pro příští závodní víkend do španělské Barcelony bere Pirelli poprvé v tomto roce i nejtvrdší směs pneumatik. Pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo se ale obává možného negativního dopadu užití této sady.

„Tyto pneumatiky využijeme v tomto roce poprvé. Nevím, jestli nám pomohou, nebo ne, každopádně si ale myslím, že nebudou dobré pro nikoho. Směsi, které jsme využívali doteď, byly již dostatečně tvrdé. Ještě tvrdší pneumatiky nebudou dobré. Doufejme, že v Barceloně bude horko a tyto pneumatiky tak budou správně fungovat,“ řekl Australan ve službách rakouské stáje pro motorsport.com.

Pirelli přiveze do Barcelony měkkou, střední a tvrdou směs pneumatik. Španělská grand prix bude poslední závodem, kde Pirelli určí dostupné množství jednotlivých směsí. Jezdci budou muset během závodu povinně použít buď jednu střední, nebo tvrdou sadu. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud