Tvrdá práce začíná teď, říkají piloti McLarenu

Jenson Button v prvním letošním rozhovoru přiznal, že pro vývoj sezóny může být do značné míry rozhodující období do prvního závodu. Hamilton zdůraznil, že jezdci musí v rámci týmu dobře komunikovat, aby šel vývoj MP4-25 co nejrychleji vpřed.

JENSON BUTTON

Nyní jste oficiálně jezdcem týmu Vodafone McLaren Mercedes, jaký je to pocit?

JB: "Samozřejmě je to fantastické být součástí jednoho z nejslavnějších jmen formule 1. Ale také je to veselé, sedm let jsem byl u stejného týmu, takže tohle je pro mě velká změna kultury a těším se na ní."

"Je tu mnoho nových tváří, které si musím zapamatovat, a mnoho jmen, které se musím naučit. To vše s novou technikou a při omezeném testování, které nás čeká v sezóně 2010. Ale užívám si při tom každou minutu, atmosféra v týmu je skvělá a už se tu začínám cítit jako doma. Nemůžu se dočkat, až vyjedu v novém fantastickém voze, který mi tým postavil!"

Jaké jsou vaše priority pro následující čtyři týdny?
JB: "Testovat budeme až první týden v únoru, což má dva aspekty. Mám čas na poznání lidí u McLarenu a začlenění se do týmu, což mám také v úmyslu. Ale na druhé straně je to další měsíc bez jezdění ve voze a pro mě bude klíčové najezdit co nejvíce kilometrů před prvním závodem."

"Takže je přirozené, že se v příštích týdnech bude hodně pracovat v továrně. Začnu pracovat se svými inženýry, je to fantastický tým lidí. Ale upřímně, nemůžu se dočkat, až poprvé pojedu v MP4-25 ve Valencii. Myslím, že teprve v tu chvíli mi zcela dojde, že jsem jezdec McLarenu."

2010 - nový rok, jaký plán máte na úspěšnou obhajobu titulu?
JB: "Mým cílem je samozřejmě udržet si číslo 1 na svém voze co nejdéle! Ale v tuto chvíli je příliš brzy hovořit o šampionátu. Základem každého boje o titul je dobrá příprava, tvrdá práce, soustředění a nasazení."

"A tvrdá práce začíná teď, příštích 10 týdnů může ve velké míře rozhodnout o osudu šampionátu 2010, takže je klíčové, abychom dobře začali s testy a nikdy neztráceli. Jsem motivovanější než kdy dříve, abych pracoval s týmem a svými inženýry. Při pohledu na tento rok jsem velmi pozitivně naladěný."

LEWIS HAMILTON

Jak se připravujete na sezónu 2010?
LH: "Hlavně trénuji a udržuji si fyzickou kondici. Na konci roku 2009 jsem si dal závazek, že budu stoprocentně fit a soustředěný na nový rok, takže tvrdě pracuji. Když jsem necvičil, byl jsem doma v Ženevě, připravoval jsem se na Vánoce a Nový rok."

Těšíte se na první test s novým vozem?
LH: "Ano, jsem natěšený a nemůžu se dočkat, až ho uvidím a vyzkouším. Doufejme, že to pro náš tým bude skvělý rok. Budu úzce spolupracovat s inženýry a týmem, abychom s novým vozem začali dobře. Ve formuli 1 si nemůžete nikdy být jistí svojí konkurenceschopností, viděli jsme to minulý rok, takže naším společným cílem musí být, aby byl MP4-25 co nejrychleji vítězným vozem. Až se nám to podaří, můžeme pomýšlet na vítězství v závodech a pak eventuálně i na šampionát."

Měl jste už příležitost popovídat si s Jensonem?
LH: "Zatím ne, bohužel. Naše cesty se zatím nezkřížily od chvíle, kdy byl v listopadu oznámen jako jezdec McLarenu. Oba jsme byli v McLaren Technology Centre kvůli výrobě sedačky, ale každý v jiný den. Poprvé začneme spolupracovat ke konci tohoto měsíce, kdy oba budeme ve Wokingu, pak bude představení vozu a první test. O předsezónní testy se podělíme rovnoměrně. Bude důležité, abychom si předávali informace, abychom se ujistili, že oba postupujeme správným směrem."

Doporučujeme

Články odjinud