Trulli v Barceloně boural a předčasně ukončil testy Lotusu

Trulli v Barceloně boural a předčasně ukončil testy Lotusu

Jarna Trulliho zradil během dopoledních jízd v Montmelu vůz, což mělo za následek náraz do zdi v deváté zatáčce. Nedostatek náhradních dílů poslal tým Lotus předčasně domů.

Italský pilot vyjel po desáté hodině ke své dnešní páté jízdě, ale v Campse ho blíže nespecifikovaná závada Lotusu T128 poslala do zdi. Pilot se nezranil, ale testy pro tým skončily.

"Je samozřejmě zklamáním, že se nám test takhle zkrátil, ale tohle se v motorsportu stává," komentoval Trulli. "Den začal dobře a pokračovali jsme tam, kde jsme včera přestali. Vůz má dobré vyvážení, rychlost a potenciál na boj ve středu pole."

Technický ředitel Lotusu Mike Gascoyne jasně řekl, že šlo o selhání vozu, za které Trulli nemohl. "Navzdory tomu si myslím, že tento test byl velmi pozitivní, měli jsme rychlost a překonali jsme problémy s nespolehlivostí," hodnotil.

"Ještě nás čeká práce, ale držíme se svých cílů. Uvidíme, kde bude další test, a v továrně teď budeme pracovat na tom, abychom během toho příštího testu zvládli celý svůj program."

Doporučujeme

Články odjinud