Trulli slíbil, že počká na listopadové rozhodnutí Toyoty

Dohodl se na tom s Jamašinou, Howett mu moc šancí nedává.

V polovině listopadu bude vedení automobilky Toyota schvalovat rozpočet na rok 2010. V té době pravděpodobně přijde rozhodnutí, zda bude pokračovat i závodní stáj ve formuli 1.

Prezident týmu John Howett se v minulosti nechal slyšet, že nepovažuje za pravděpodobné setrvání Jarna Trulliho u Toyoty i v příštím roce. Sám Ital se dohodl s šéfem týmu Tadašim Jamašinou, že s jakýmkoliv rozhodnutím o své budoucnosti počká do klíčového jednání automobilky.

Podle britského Autosportu je Trulli v hledáčku nově vzniklého týmu Lotus F1. Žádnou smlouvu však zatím podepsat nechce. "Mám dohodu s Tadašim Jamašinou, který mě požádal, abych počkal do patnáctého listopadu, kdy se Toyota rozhodne o své budoucnosti v grand prix," řekl Trulli pro italský list Gazzetta dello Sport. "Budu tuto dohodu respektovat. Proto jsem se zatím nepoohlížel po jiných možnostech."

Ital zatím neví, jestli ho v týmu budou chtít i nadále. "Přečetl jsem si o sobě v tisku hodně nepravdivých věcí. S týmem jsem nemluvil o kontraktu mininálně dva měsíce. Někdo buď hraje špinavou hru, nebo byl špatně citován. zatím jsem v klidu," tvrdí Trulli. V Brazílii vzal osmdesát členů týmu na večeři, aby s nimi oslavil své druhé místo ze Suzuky. Podle něj ho v týmu pro příští rok chtějí všichni až na jednu osobu. Tou by podle svých výroků mohl být John Howett.

Jisté místo nemá pro příští rok ani momentálně zraněný Němec Timo Glock. Ten je často spojován s Renaultem. Spekuluje se, že by do Toyoty mohl příští rok přijít Heikki Kovalainen z McLarenu. Závodit by mohl také testovací jezdec Kamuj Kobajaši, který v Brazílii zaskakuje právě za Glocka.

Doporučujeme

Články odjinud