Trulli: O změně se mnou nikdo nejedná, takže budu závodit

Trulli: O změně se mnou nikdo nejedná, takže budu závodit

Jarno Trulli zatím zůstává u Caterhamu na pozici závodního jezdce a je přesvědčený, že se na této skutečnosti v dohledné době nic nezmění.

O Trulliho sedačce se neustále spekuluje a vážným kandidátem na ni měl být Vitalij Petrov. Manažerka ruského jezdce ale minulý týden prozradila, že má potíže s jedním sponzorem a že už jí zbývá jen pár dní na řešení.

Petrovovou situaci se zřejmě vyřešit nepodařilo, a tak si může Trulli oddechnout. "Ano, mám to jisté," odpověděl na otázku Autosportu, zda bude letos závodit.

Ital na druhé straně nepopírá, že stát se může cokoliv. "Chápu pozici některých týmů, bohužel celý svět prochází těžkými ekonomickými časy a některé týmy mají potíže. Nevím, jak jsou na tom ostatní týmy, ale vím, že musí hledat sponzory a platící jezdce."

"Já v tuto chvíli můžu jen říct, že jsem soustředěný na práci s týmem. Budu testovat. Pokud se něco změní, doufám, že mi to někdo z týmu nejdřív řekne, ale doposud jsme během zimy žádnou diskuzi na toto téma nevedli."

Trulliho zvláštní pozici u Caterhamu nasvědčovala skutečnost, že se v novém monopostu CT01 svezl jako poslední, až po testovacím jezdci Giedovi van der Gardemu.

"Van der Gardeho podepsali na poslední chvíli a pro tým je nutné mít trochu zkušeného třetího jezdce, takže ho nechali jet," bagatelizoval přístup Caterhamu Trulli. "Odjel celkem dost kilometrů a my na tomto základě budeme připravovat další testy, protože teď mám jet jako první já."

Doporučujeme

Články odjinud